Skip to content

Kunst in de gemeente

Maasdriel

Maasdriel heeft gekozen voor een maatwerk traject en biedt ALLE beeldend kunstenaars in Maasdriel de mogelijkheid een werk in te dienen. Het winnend kunstwerk wordt geëxposeerd in het gemeentehuis. Kunstenaars mogen zowel twee- als driedimensionale werken inzenden.  Als inwoner kunt u kiezen uit een ruim aanbod aan beeldende kunst.

Kunst in de gemeente

maasdriel

Een kunstwerk, gemaakt door een in de gemeente Maasdriel wonende (of duurzaam werkende) kunstenaar.

Het project

Kunst in de gemeente is een project waarbij kunstenaars uit de gemeente Maasdriel een kans maken om een werk geplaatst te krijgen op een mooie plek binnen de gemeente, namelijk in het gemeentehuis. Kunstenaars die hiervoor in aanmerking wilden komen, konden hun werk indienen in de periode van 1 juni t/m 15 augustus 2023

De verkiezing

Na een eerste beoordeling door de jury (28 augustus t/m 1 september) worden de beste werken in een online verkiezing voorgelegd aan de inwoners van de gemeente. Via stemmen bepalen zij hun favoriet. De verkiezing vindt plaats van 19 september t/m 17 oktober 2023

De winnaar

Uit de drie werken met de meeste stemmen kiest de jury de winnaar. Het winnend kunstwerk wordt 10 november bekend gemaakt en omstreeks eind november onthuld. Daarna zal het een jaar lang tentoongesteld wordt in de hal van het gemeentehuis en daarna gaat het weer terug naar de kunstenaar.

De locatie waar het kunstwerk wordt geplaatst.

Voor kunstenaars

Dien een of twee (ontwerpen voor) kunstwerken in en maak kans op plaatsing van uw kunstwerk en een vergoeding van € 3.000,-.

Wie kunnen werken voordragen?

Alle beeldend kunstenaars die kans willen maken op plaatsing van hun werk, zijn woonachtig of duurzaam werkzaam in de gemeente Maasdriel (bestaande uit elf kernen: Alem, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Rossum, Velddriel, Well en Wellseind). Zij kunnen één of twee werken voordragen. Het thema is ’25 jaar Maasdriel’.

Hoe voordragen?

Het betreft een kunstwerk dat gedurende een jaar in de centrale hal van het gemeentehuis geplaatst wordt. Om mee te doen kunt u foto’s aanleveren van een bestaand kunstwerk of een ontwerp voordragen. U stuurt de foto’s (van bestaande werken) of de tekeningen (van ontwerpen voor nieuwe werken) in de aanmeldperiode naar info@kunstindegemeente.nl.

Wanneer voordragen?

De voordrachtperiode loopt van 1 juni t/m 15 augustus 2023. De verkiezing onder inwoners vindt plaats van 19 september t/m 17 oktober 2023 en de winnaar wordt 10 november 2023 bekend gemaakt.

Jury

De juryleden in de gemeente Maasdriel zijn:

Anita Sørensen

wethouder cultuur
 
Loes van Glabbeek
winnares kunstverkiezing 2022

Roland Gieles

kunsthistoricus en curator van museum Stadskasteel Zaltbommel

 

 

Mariella van Heck

cultuurcoach bij stichting Welzijn Bommelerwaard