Skip to content

Winnaar in de gemeente Pijnacker-Nootdorp 2021

Na de Kunst in de gemeente-verkiezing in Pijnacker-Nootdorp, die liep van 23 juni t/m 16 juli 2021 en de finale waarin de vakjury haar oordeel gaf, is de winnaar bekend. Het winnende kunstwerk is Vruchtbare Grond 2.0 van kunstenaars Rob Kruizinga en Ludo Broos.

Vruchtbare Grond 2.0

Rob Kruizinga en Ludo Broos

Vruchtbare Grond 2.0

Materiaal:
De paprika is uitgevoerd in plaat, lasergesneden uit cortenstaal , 6 – 10mm (firma 247 Lasersnijden te Pijnacker). Scherpe randen aan de binnenzijde zijn afgerond waardoor het kindvriendelijk inklimbaar is. Het cortenstaal verkleurt langzaam van blank naar roodbruin, waardoor de tand des tijds zichtbaar wordt.
De robuustheid van het ontwerp (geen uitstekende delen, geen scherpe randen, forse plaatdikte) zorgt voor een hoge vandaalbestendigheid.

Afmetingen:
ca. 2,20m hoog, ca. 1,40m breed

Informatie:
Dit werk is gebaseerd op een eerder ontwerp voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Er zijn aanpassingen doorgevoerd zodat het ontwerp optimaal tot haar recht komt op de beoogde locatie.
Het ontwerp bestaat uit een viertal cortenstalen lamellen, die samen die contouren van een paprika vormen. De paprika staat symbool voor de kassenteelt, waar de gemeente groot mee is geworden.
De binnenzijde laat de uitsnede van de kas zien, eveneens een herkenbaar beeldmerk voor de gemeente Pijnacker- Nootdorp.
In de paprika is een tweetal uitgesneden contouren van plattegronden verwerkt. Onderin de paprika de kern Delfgauw, bovenin de contouren van de hele gemeente. Hiermee maken we de historie en groei van de kern tot een bloeiende gemeente tastbaar en zichtbaar, de Vruchtbare Grond.