Skip to content

Kunst in de gemeente

Pijnacker-Nootdorp

Hier vindt u meer informatie over het project ‘Kunst in de gemeente Pijnacker-Nootdorp’.

Kunst in de gemeente
Pijnacker-Nootdorp 2021

Pijnacker-Nootdorp

Een kunstwerk, gemaakt (of ontworpen) door een in de regio wonende (of duurzaam werkende) kunstenaar voor de openbare ruimte van Pijnacker-Nootdorp

Het project

Kunst in de gemeente is een project waarbij kunstenaars uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Delft kans maken om een werk geplaatst te krijgen op een mooie plek. In 2021 gaat het om Laan der 7 Linden in Delfgauw (lees hieronder meer informatie). Kunstenaars die hiervoor in aanmerking willen komen, kunnen hun werk indienen vanaf 1 april t/m 1 juni 2021.

De verkiezing

Na een eerste beoordeling door de jury worden de beste ontwerpen in een verkiezing voorgelegd aan de inwoners van de gemeente. Via stemmen bepaalden zij de genomineerde kunstenaars. Daarop kunnen de inwoners van de gemeente hun stem uitbrengen en zo de 3 finalisten bepalen. De verkiezing vindt plaats van 23 juni t/m 16 juli 2021.

De winnaar

In de laatste ronde kiest de jury uit de 3 publieksfavorieten (finalisten) de winnaar (20 juli 2021). Na plaatsing op de wisselsokkel (september 2021) wordt het werk gedurende een jaar tentoongesteld. Naast de eer ontvangt de kunstenaar een vergoeding van € 3.000,-. De winnaar wordt omstreeks begin oktober 2021 bekend gemaakt.

Locatie

Het winnende kunstwerk zal worden geplaatst aan de Laan der 7 Linden te Delfgauw.

In 2021 is gekozen voor een plein in Delfgauw, de kleinste van de drie kernen in gemeente Pijnacker-Nootdorp. De locatie (Laan der 7 Linden) is druk bezocht vanwege het aangrenzende bewonerscomplex, de sporthal en het winkelcentrum aan de overkant van het plein. Dit deel is echt het hart van het dorp, veel bewoners komen hier voor de dagelijkse boodschappen, om te sporten of ontmoeten elkaar in de horecagelegenheden. Ook grenst het plein direct aan een OV verbinding en aan de doorgaande weg door Delfgauw.

Voor kunstenaars

Dien een of twee (ontwerpen voor) kunstwerken in en maak kans op plaatsing van uw kunstwerk en een vergoeding van € 3.000,-.

Wie kunnen werken voordragen?

Kunstenaars die kans willen maken op plaatsing van hun werk, zijn woonachtig (of duurzaam werkzaam) in de gemeente Pijnacker, Nootdorp, Lansingerland of Delft. Zij kunnen een of twee werken (of ontwerpen voor werken) voordragen.

Kijk hierboven voor meer informatie over de locatie.

Hoe voordragen?

Het betreft een kunstwerk dat gedurende een jaar buiten geplaatst wordt op een sokkel van 1 x 1 meter. Om mee te doen kunt u foto’s aanleveren van een bestaand kunstwerk of een ontwerp voordragen. U stuurt de foto’s (van bestaande werken) of de tekeningen (van ontwerpen voor nieuwe werken) in de aanmeldperiode naar info@kunstindegemeente.nl.

Wanneer voordragen?

De voordrachtperiode loopt van 1 april t/m 1 juni 2021. De verkiezing onder inwoners vindt plaats van 5 t/m 23 juli 2021 en de winnaar wordt begin oktober 2021 bekend gemaakt.

Voor inwoners

Wie kunnen werken voordragen?

Kunstenaars die kans willen maken op plaatsing van hun werk, zijn woonachtig (of duurzaam werkzaam) in de gemeente Pijnacker, Nootdorp, Lansingerland of Delft. Zij kunnen een of twee werken (of ontwerpen voor werken) voordragen.

De verkiezing

Na een eerste beoordeling door de jury worden de beste ontwerpen in een verkiezing voorgelegd aan de inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Via stemmen bepalen zij hun favoriet. Stemmen kan in de periode van 5 t/m 23 juli 2021.

De winnaar

De voordrachtperiode loopt van 1 april t/m 1 juni 2021. De verkiezing onder inwoners vindt plaats van 5 t/m 23 juli 2021 en de winnaar wordt begin oktober 2021 bekend gemaakt.

Jury

De juryleden in de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn:

Francisca Ravestein

portefeuillehouder Cultuur

Roos van der Meijden

kunstschilder, vrijwilliger Stichting De Verbeelding

 

Linda Vaandering

tekstschrijver, vrijwilliger van Stichting De Verbeelding

Manuela Bijl

gemeenteraadslid