Skip to content

Kunst in de gemeente

Noordwijk

Hier vindt u meer informatie over het project ‘Elk jaar een ander kunstwerk in de gemeente’ in de gemeente Noordwijk

Kunst in de gemeente Noordwijk

Een kunstwerk, gemaakt (of ontworpen) door een in de regio wonende (of duurzaam werkende) kunstenaar voor de openbare ruimte van Noordwijk.

Het project

Kunst in de gemeente is een project waarbij kunstenaars uit de gemeente Noordwijk, kans maken om een werk geplaatst te krijgen op een mooie plaats in de openbare ruimte van de gemeente Noordwijk. Kunstenaars die dat willen, kunnen een of twee (ontwerpen voor) kunstwerken voordragen in de periode 15 mei t/m 1 juli

De verkiezing

Uit alle ingezonden werken maakt de jury in eerste instantie een selectie van (maximaal) 10 werken die genomineerd worden. Alle inwoners van de gemeente Noordwijk mogen van 4 september t/m 1 oktober hun stem uitbrengen op één van deze genomineerde kunstwerken of ontwerpen die van (nog te bepalen) geëxposeerd worden.

De winnaar

Vervolgens kiest de jury uit de gekozen top 3 de winnaar die uiterlijk 27 oktober bekend gemaakt zal worden.

Na plaatsing op de wisselsokkel zal het werk vanaf 8 december 2023 gedurende een jaar worden tentoongesteld. Naast de eer ontvangt de kunstenaar een vergoeding van € 3.000,-. 

LOCATIE van de wisselsokkel

De plek waar de wisselsokkel en dus ook het winnende kunstwerk komt te staan is gelegen aan de Engelse Tuin in Noordwijkerhout

Voor kunstenaars

Dien een of twee (ontwerpen voor) kunstwerken in en maak kans op plaatsing van uw kunstwerk en een vergoeding van € 3.000,-.

Wie kunnen werken voordragen?

Kunstenaars die kans willen maken op plaatsing van hun werk, zijn woonachtig (of duurzaam werkzaam) (geweest) in de gemeente Noordwijk. Zij kunnen een of twee werken (of ontwerpen voor werken) voordragen.

Hoe voordragen?

Het betreft een kunstwerk dat gedurende een jaar buiten geplaatst wordt op een sokkel van 1 x 1 meter. Om mee te doen kunt u foto’s aanleveren van een bestaand kunstwerk of een ontwerp voordragen. U stuurt de foto’s (van bestaande werken) of de tekeningen (van ontwerpen voor nieuwe werken) in de aanmeldperiode naar info@kunstindegemeente.nl.

Wanneer voordragen?

De voordrachtperiode loopt van 15 mei t/m 1 juli. De publieksronde vindt plaats van 4 september t/m 1 oktober en de winnaar wordt uiterlijk 27 oktober bekend gemaakt.

Jury

De juryleden in de gemeente Noordwijk zijn:

Jan Dekker

voorzitter adviesraad BKOR
 
Jurriaan Hall
adviesraad BKOR

Pam Vis-Feijtes

adviesraad BKOR

 

Ruby van der Zalm

omwonende
 

Rianne Glas-Sjoerdsma

ondernemer