Skip to content

Winnaar 2022

De verkiezing Kunst in de Gemeente 2022 voor een nieuw kunstwerk op de sokkel in ’t Mollebos in Gilze is ten einde.
De inwoners van Gilze en Rijen konden uit vijf kunstwerken kiezen.

Na een spannende verkiezing waarbij het publiek 976 stemmen uitbracht en de vakjury bijgevolg eenzelfde aantal stemmen mocht verdelen is het kunstwerk De zuil van Noach van het kunstenaarscollectief Heren4 als winnaar gekozen.
Daarmee krijgt Gilze en Rijen dit jaar wederom een verrassend en nieuw kunstwerk van een lokale kunstenaar dat op unieke wijze is gekozen.

De zuil van Noach
Maarten Fleuren, namens Heren4,  
De zuil van Noach

Woonplaats:
Tilburg
Materiaal:
keramiek / gemengde techniek
Afmetingen:
Circa 1 x 1 x 2 meter.

Meer informatie:
We stellen voor op de sokkel als een sculptuur een zuil te plaatsen waarop naast mensen ook dieren als medebewoners van Gilze-Rijen in beeld komen, mogelijk met bloemrijke kleurige toevoegingen. Stilte en zwijgen overheersen, poëzie is het doel – het beeld vertelt zijn eigen verhaal.

Hier vindt u een video over de voortgang van het beeld:
https://vimeo.com/703312202

Over Heren4:
Wij zijn een collectief van kunstbroeders uit Tilburg die ongeregeld samenwerken. In ons associatieve werk proberen we de tragiek van de menselijke conditie te lijf te gaan. Vaak met humor, nooit vrijblijvend. Volgens mensen die het weten kunnen zijn we ‘dieren onder invloed’ (- van zelfverzonnen absurditeiten). Als makers van poëtische installaties omhelzen wij dit inzicht van harte!