Skip to content

Winnaar in de gemeente Gilze en Rijen

Na de kunst in de gemeente verkiezing in Gilze en Rijen die liep van 13 januari t/m 29 februari 2020 en de finale waarin de vakjury haar oordeel gaf, is de winnaar bekend. Het winnende kunstwerk is ‘Ode aan BAUHAUS’ van kunstenaar Peter Koks.

'Ode aan BAUHAUS'

Peter Koks‘Ode aan BAUHAUS’

Materiaal:
Het kunstwerk Ode aan Bauhaus bestaat uit horizontale en verticale delen uitgevoerd in marmer. Beide delen zijn als 2 U-vormen in elkaar geschoven en aan elkaar bevestigd. Er tussenin een hardstenen plaat (aan beide kanten zichtbaar). In het marmer steken aan voor en achterkant vijf hardstenen 4 cm ronde doken/pennen ca 4 cm uit. Twee vierkante, tabs toelopende kolommen van CorTen staal (20×20) dragen het sculptuur.

Afmetingen:
160x70x30 cm (hooge tot 190 cm)

Het kunstwerk is geïnspireerd op de architectuur van de kunstopleiding Bauhaus, die 100 jaar geleden is gestart in Weimar (D). De stroming werd mede beïnvloed door de Nederlandse kunstbeweging De Stijl.Kenmerkend zijn de eenvoudige, geometrische en minimalistische vormen, die ik in dit sculptuur gebruik en die m.i. mooi in evenwicht zijn met de architectuur van het achterliggende Gemeentehuis of een andere locatie in de gemeente.