Skip to content

Kunst in de gemeente

Gilze en Rijen

Hier vindt u meer informatie over het project ‘Elk jaar een ander kunstwerk in de gemeente’ in de gemeente Gilze en Rijen.

Kunst in de gemeente

Een kunstwerk, gemaakt (of ontworpen) door een in de regio wonende (of duurzaam werkende) kunstenaar voor de openbare ruimte van Gilze en Rijen

Het project

Kunst in de gemeente is een project waarbij kunstenaars uit de gemeente Gilze en Rijen en de omgeving, kans maken om een werk geplaatst te krijgen op een mooie plaats in de openbare ruimte van de gemeente Gilze en Rijen. Kunstenaars die dat willen, kunnen een of twee (ontwerpen voor) kunstwerken voordragen in de periode 1 november t/m 31 december 2020. .

De verkiezing

Na een eerste beoordeling door de jury worden de beste ontwerpen in een verkiezing voorgelegd aan de inwoners van de gemeente. Via stemmen bepalen zij hun favoriet. De verkiezing vindt plaats van 1 t/m 21 maart 2021.

De winnaar

In de laatste ronde kiest de jury uit de publieksfavorieten de winnaar. Na plaatsing op de wisselsokkel zal het werk gedurende een jaar worden tentoongesteld. Naast de eer ontvangt de kunstenaar een vergoeding van € 3.000,-. De winnaar wordt eind maart 2021 bekend gemaakt.

De locatie waar het kunstwerk wordt geplaatst.

Voor kunstenaars

Dien een of twee (ontwerpen voor) kunstwerken in en maak kans op plaatsing van uw kunstwerk en een vergoeding van € 3.000,-.

Wie kunnen werken voordragen?

Kunstenaars die kans willen maken op plaatsing van hun werk, zijn woonachtig (of duurzaam werkzaam) in de gemeente Gilze en Rijen of de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Oosterhout, Goirle, Tilburg en Breda. Zij kunnen een of twee werken (of ontwerpen voor werken) voordragen.

Hoe voordragen?

Het betreft een kunstwerk dat gedurende een jaar buiten geplaatst wordt op een sokkel van 1 x 1 meter. Om mee te doen kunt u foto’s aanleveren van een bestaand kunstwerk of een ontwerp voordragen. U stuurt de foto’s (van bestaande werken) of de tekeningen (van ontwerpen voor nieuwe werken) in de aanmeldperiode naar info@kunstindegemeente.nl.

Wanneer voordragen?

De voordrachtperiode loopt van 1 november t/m 31 december 2020. De verkiezing vindt plaats van 15 februari t/m 31 maart 2021 en de winnaar wordt eind maart 2021 bekend gemaakt.

Het winnend kunstwerk in 2021 is Endlessness IV van Adriaan Seelen.

Jury

De juryleden in de gemeente Gilze en Rijen zijn:

de heer David Vermorken

wethouder gemeente Gilze en Rijen

Mark Tittulaer

teamleider Cultuurplaats

 

Raoul Locht

voorzitter Stichting Kunstweek