Een nieuwe dag

Waarom wilde ik dit schilderij ” een nieuwe dag ” noemen omdat elke dag een nieuwe dag is, een nieuwe begin dus, dit is een eindeloze ritme van het leven. Het water is de balans van het leven en de golfslag is zijn cyclus. De zon versnelt het water en veroorzaakt golfvorming. Elke keer dat de zon opkomt en ondergaat, worden kleuren gevormd door reflecties op het water. Daar worden mensen blij van.

Wave in blue

Afmetingen:
Object: hxbxd 144 x 60 x 5 cm.
Sokkel: hxbxd 12 x 24 x 24 cm.

Water wint altijd

Vijand: Wanneer je dan helemaal “klaar” bent met alles, kun je de moed wel eens laten zakken. Maar pas op dan gebeurt het en dan is het gedaan. Het water heeft genomen.

Ontstaan en verdwijning van een creatie

Vriend: Het is werkelijk ontroerend waneer je de hele dag op het strand bent, creëert aan de vloedlijn en dan na 5 uur zie je hoe de zee het weer meeneemt. Een schoonheid van een pijnlijk mooie beleving.

Het zwanenmeer

Zwanen zijn trouw aan elkaar een leven lang
Ze voeden samen hun kinderen op
Als de een gedood wordt sterft de ander van verdriet
Ze beschermen hun gezin, maar zijn verder vredige dieren
Ze zijn sierlijk, iedereen wordt blij als je ze ziet zwemmen
Ze eten een visje, grasje en leven niet in grote groepen,
Ze zijn voor ons mensen geen productieve wezens
Maar ze geven ons wel het goede voorbeeld

Het dorp verdwijnt waar het water verschijnt

Een jaar geleden heb ik een foto gemaakt van het hoge water van de maas.

Het zicht vanaf de Hoornkamp in Ammerzoden naar Well.

Ik heb me door deze foto laten inspireren om dit schilderij te maken. Mijn eigen ding heb ik erin verwerkt. Dat wil zeggen dat je het dorpje Well niet zult herkennen als zodanig. Het water stond wel tot onder aan de dijk. Helaas zullen deze overstromingen steeds meer voorkomen. Ik vraag me dan ook af of er niet gezocht kan worden naar een oplossing om al dat water ergens op te slaan, zodat het gebruikt kan worden in te droge tijden, die helaas ook steeds meer voorkomen.

Waterspook

‘Misschien heeft u weleens een gootspook gezien? In Maasdriel bevinden er zich een stuk of tien. Ze zitten op of aan de huizen, meestal in of bij de goot. Een goot voert het regenwater af en veel gootspoken kun je daarom tot de categorie waterdieren rekenen. Een mooi voorbeeld is dit waterspook, speciaal voor deze prijsvraag samengesteld.

Veel gootspoken hebben een achterliggende betekenis die betrekking heeft op de bewoners van een pand, een fantasiefiguur, dier of een beroep voorstellend. Het waterspook kun je op verschillende manieren opvatten: Gewoon een grappig beest dat je laat schrikken wanneer ie uit het water komt; een personificatie van het water, de watersport en de rivieren waar we in Maasdriel mee omringd zijn, of het figuurlijke spook waar we bang voor zijn zoals overstromingen door klimaatverandering.

Voor deze ene keer eens niet als alle andere gootspoken hoog op de huizen. Laten we het recht in de ogen kijken. Het Waterspook kun je aanraken …  als ie gekozen wordt voor in het gemeentehuis van Maasdriel.’

Beeld Mannetje

Boomschors gevonden langs de Maas, omgetoverd tot een beeldje.

Beeld Vrouwtje

Boomstam gevonden langs de Maas, omgetoverd tot een beeldje.

In Shock – Hoog en Laag Water

Informatie:
Het beeld geeft de angst weer, die gevoeld wordt als mensen op een afgebroken gedeelte van een huis zitten in noodweer! Of zoals nu kijkend naar beneden: de Droogte.

Afmetingen:
hoogte 2,40 m
omtrek onder +/- 28 bij 24 bij 38 cm.
omtrek boven 20 bij 15 bij 20 bij 15 cm.
Het beeld zelf : h. 50 cm, zittend 35 cm , benen 39 cm.

Materiaal: kunststof.
De totale vorm is de “dummy “ uit te voeren in brons of aluminium.